Ovnstegt rødspætte med bog og ramsløg
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Olivenolie og hvidvin hældes i et ildfast fad og rødspætterne lægges i fadet.
- Hak bog og pistacienødder fint og drys nøddeblandingen over rødspætterne
- Del smørret i to gode lige store stykker, og læg et stykke smør oven på hver rødspætte.
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn.
- Snit ramsløg mens spætterne er i ovnen. Efter 10 min. kommes ramsløg i fadet omkring rødspætterne, der bages yderligere 10 min., hvorefter de tages ud og er klar til servering.
- Server med nye kartofler.
Opskriften er udarbejdet af Rasmus Petersen, Windsor Fisk, Frederiksberg
Brugt i denne ret
Rødspætte
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…
Ingredienser
2 personer
2 flåede rødspætter
2 tsk. olivenolie
1 dl hvidvin
150 g bog (eller mandler)
50 g pistacienødder
25 g smør
12 blade ramsløg (findes evt. i naturen)