Skip to main content

Ovnstegt rødspætte med bog og ramsløg

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Olivenolie og hvidvin hældes i et ildfast fad og rødspætterne lægges i fadet.
  • Hak bog og pistacienødder fint og drys nøddeblandingen over rødspætterne
  • Del smørret i to gode lige store stykker, og læg et stykke smør oven på hver rødspætte.
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn.
  • Snit ramsløg mens spætterne er i ovnen. Efter 10 min. kommes ramsløg i fadet omkring rødspætterne, der bages yderligere 10 min., hvorefter de tages ud og er klar til servering.
  • Server med nye kartofler.


Opskriften er udarbejdet af Rasmus Petersen, Windsor Fisk, Frederiksberg

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

2 personer


2 flåede rødspætter
2 tsk. olivenolie
1 dl hvidvin
150 g bog (eller mandler)
50 g pistacienødder
25 g smør
12 blade ramsløg (findes evt. i naturen)