Skip to main content

Påskesild med rygeost samt æbler og peberrod

Tid:
0 min

Sådan gør du

Smørrebrød med sild syltet i æbleeddike, rygeost samt æbler og peberrod

Rygeostcreme
Kom rygeost, mælk og salt i en foodprocessor og rør det sammen til en glat creme. Skær æblerne i små tern. Pil skalotteløget og snit det fint. Æbletern og skalotteløg vendes sammen i en skål. Anret silden på rugbrødet.

Kom rygeostcreme oven på silden. Anret blandingen af løg og æbler oven på silden. Skrab peberroden med en skarp kniv og fordel den på smørrebrødet.

Dag 1: Skær sildene ud i fileter og skyl dem under den kolde hane og dup dem tørre med et stykke papir. Krydr sildefileterne med salt, læg dem i en plastikbøtte og stil dem på køl.

Dag 2: Kom æbleeddike, sukker, stjerneanis og sennepskorn i en gryde og giv det et opkog. Sæt lagen på køl, til den er helt kold. Kom sildefileterne over i en ren plastikbøtte. Hæld den kolde syltelage over sildefileterne.

Dag 6: Silden er klar til at blive serveret. Pynt af med karse.

 

Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

5 personer


Rygeostcreme

75 g rygeost 10%

1/4 dl sødmælk

Salt

50 g æbler

25 g skalotteløg

5 skiver mørkt rugbrød med solsikkekerner og hørfrø

400 g sild syltet i æbleeddike

5 g karse

Sild syltet i æbleeddike

1 kg hele sild

2 dl æbleeddike

75 g sukker

1-2 stk. stjerneanis

1 tsk. sennepskorn