Påskesild med rygeost samt æbler og peberrod
0 min
Sådan gør du
Smørrebrød med sild syltet i æbleeddike, rygeost samt æbler og peberrod
Rygeostcreme
Kom rygeost, mælk og salt i en foodprocessor og rør det sammen til en glat creme. Skær æblerne i små tern. Pil skalotteløget og snit det fint. Æbletern og skalotteløg vendes sammen i en skål. Anret silden på rugbrødet.
Kom rygeostcreme oven på silden. Anret blandingen af løg og æbler oven på silden. Skrab peberroden med en skarp kniv og fordel den på smørrebrødet.
Dag 1: Skær sildene ud i fileter og skyl dem under den kolde hane og dup dem tørre med et stykke papir. Krydr sildefileterne med salt, læg dem i en plastikbøtte og stil dem på køl.
Dag 2: Kom æbleeddike, sukker, stjerneanis og sennepskorn i en gryde og giv det et opkog. Sæt lagen på køl, til den er helt kold. Kom sildefileterne over i en ren plastikbøtte. Hæld den kolde syltelage over sildefileterne.
Dag 6: Silden er klar til at blive serveret. Pynt af med karse.
Opskrift og billeder er udlånt fra Dansk Cater
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
5 personer
Rygeostcreme
75 g rygeost 10%
1/4 dl sødmælk
Salt
50 g æbler
25 g skalotteløg
5 skiver mørkt rugbrød med solsikkekerner og hørfrø
400 g sild syltet i æbleeddike
5 g karse
Sild syltet i æbleeddike
1 kg hele sild
2 dl æbleeddike
75 g sukker
1-2 stk. stjerneanis
1 tsk. sennepskorn