Skip to main content

Sild med rabarber og hindbær

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Bred sildefileterne ud, og vend dem i majsgryn blandet med salt og peber.
  • Steg dem i gyldent smør på en pande.
  • Skær rabarberstængerne i skiver. Kog rabarberne møre i vand og eddike sammen med kanelstangen.
  • Tilsæt sukkeret. Når sukkeret er opløst vendes hindbærrene forsigtigt i og varmes kort igennem.
  • Skrub eller skrab kartoflerne. Kog kartoflerne 10 min. og afdryp dem i en sigte.
  • Sæt kartoflerne på spid sammen med en skive bacon på hvert spid. Læg dem i en smurt bradepande, pensl med olie, og drys med salt og peber.
  • Stil bradepanden i ovnen på andenøverste ribbe ved 225 grader i ca. 10 min. til de gyldner.
  • Anret de stegte sildefileter på hver deres tallerken, med et par skefulde rabarber-hindbærkompot, og et spid kartofler.

Brugt i denne ret

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…

Ingredienser

4 personer


8 sildefileter
1 dl majsgryn eller rugmel
20 g smør til stegning

Rabarberkompot med hindbær
3 stænger rabarber ca. 200 g
½ dl vand
2 spsk hvid balsamicoeddike eller hvidvinseddike
1 stang kanel
125 g sukker
100 g hindbær

Kartofler på spid
1 kg små, nye kartofler
1 pakke bacon i skiver
1 spsk olie
salt og peber