Rødspætte i sprød wonton
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Læg et lille stykke fisk på midten af hvert stykke wontondej. Fold dejkanterne op omkring fisken, og tryk den godt sammen.
- Læg wontonerne i et ildfast fad med bagepapir, og bag dem 7 min. ved 180 grader.
- Kom sojasauce, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en gryde, og lad det småkoge, til der er 1 dl tilbage.
- Skær grøntsagerne i ½ cm tykke skiver. Pensl dem med olie, og steg dem på en varm grillpande, til de har et smukt grillmønster på begge sider. Krydr med salt og peber.
Servér wontonerne med sojaglace, grillede grøntsager og kogte ris og evt. et drys kinesisk hvidløgspurløg.
Tip: Wontondej og kinesisk hvidløgspurløg kan købes i asiatiske fødevarebutikker.
Brugt i denne ret
Rødspætte
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…
Ingredienser
4 personer
450 g rødspættefilet
20 små stykker wontondej
1 dl sojasauce
1 dl friskpresset appelsinjuice
½ dl citronsaft
100 g rørsukker
600 g grøntsager fx rodfrugter, courgette (squash), løg, aubergine, asparges, majs
1 spsk raps- eller olivenolie
Tilbehør:
Kogte ris
evt. drys af kinesisk hvidløgspurløg