Skip to main content

Smørstegte rødspættefileter med ærter og asparges

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Rødspættefileterne tøs op, gerne langsomt i køleskab under klæde og duppes tørre med køkkenrulle, inden tilberedning.

  • Fileterne krydres med salt og vendes i hvedemel. Fileterne steges en ad gangen på panden i 1/4 del af smørret, som brunes inden fileten lægges på, i ca. 2 minutter på hver side. Mellem hver stegning hældes det resterende brunede smør fra og gemmes i en lille skål. De stegte fileter holdes varme i ovnen.

  • Når alle fileterne er stegte, hældes det gemte smør på panden igen, varmes op og kapers tilsættes og varmes med. Bacontern steges sprøde på bagepapir på bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

  • Ærterne koges op i en lille kasserolle og de grønne asparges renses, skæres ud i mindre stykker og tilsættes ærterne i det varme vand et par minutter. Ærter og asparges drænes, vendes med bacontern og serveres til rødspættefileterne. Der kan evt. suppleres med ovnstegte kartofler også. 

  • Server de meunierestegte rødspættefileter med smørsovs, lune kapers, citronsaft, frisk persille og dild og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre. 

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer


  • 600 g rødspættefileter
  • 2 dl hvedemel
  • 100 g smør
  • Salt og peber
  • 1 glas kapers (lille glas)
  • 150 g bacon i tern
  • 400 g ekstrafine ærter
  • 1 bdt. grønne asparges
  • Persille
  • Dild
  • 1 citron