Stærk thailandsk fiskesuppe
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 min.
- Skræl galangarod, og skær galangarod, citrongræs og chili i tynde skiver.
- Kom galangarod, citrongræs, chili og kaffir-limeblade i en gryde med kokosmælk. Kog ved svag varme i 5 min.
- Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
- Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
- Skær mørksejen i tern på 2x2 cm, og kom dem i suppen. Kog endnu 1 min. ved svag varme.
- Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak koriander groft. Kom dem i suppen, og servér straks.
Tip: tilsæt evt. 1-2 finthakkede chili ekstra, hvis du synes, suppen skal være stærkere.
Brugt i denne ret
Mørksej
Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…
Ingredienser
4 personer
2 dl jasminris
8 dl vand eller hønsebouillon
2 cm galangarod (eller ingefær)
3 stilke citrongræs
1 lille thai chili
8 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
saft af 2 limefrugter
3 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
450 g mørksej
2 tomater
1 bundt forårsløg
1 lille bundt frisk koriander