Skip to main content

Stærk thailandsk fiskesuppe

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skyl risene i koldt vand, og kog dem i hønsebouillonen i 10 min.
  • Skræl galangarod, og skær galangarod, citrongræs og chili i tynde skiver.
  • Kom galangarod, citrongræs, chili og kaffir-limeblade i en gryde med kokosmælk. Kog ved svag varme i 5 min.
  • Sigt kokosmælken op i gryden med ris og bouillon.
  • Smag suppen til med limesaft, fiskesauce og sukker.
  • Skær mørksejen i tern på 2x2 cm, og kom dem i suppen. Kog endnu 1 min. ved svag varme.
  • Skær tomaterne i tern og forårsløgene i ringe, og hak koriander groft. Kom dem i suppen, og servér straks.

Tip: tilsæt evt. 1-2 finthakkede chili ekstra, hvis du synes, suppen skal være stærkere.

Brugt i denne ret

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid.…

Ingredienser

4 personer


2 dl jasminris
8 dl vand eller hønsebouillon
2 cm galangarod (eller ingefær)
3 stilke citrongræs
1 lille thai chili
8 kaffir-limeblade
1 dåse kokosmælk
saft af 2 limefrugter
3 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
450 g mørksej
2 tomater
1 bundt forårsløg
1 lille bundt frisk koriander