Skip to main content

Stegt rødspætte med sauce af champignon

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og brun champignonerne i olien.
  • Opløs majsstivelsen i mælken, og hæld blandingen sammen med champignonerne.
  • Tilsæt bouillonterningen, og kog op under omrøring.
  • Lad saucen småkoge i 5 minutter.
  • Smag saucen til med salt og peber.
  • Kom rugmelet på en tallerken.
  • Varm 1 spsk olie op på en stor pande.
  • Fold rødspættefileterne sammen på midten, vend dem i rugmel, og steg dem med det samme på panden.
  • Steg fileterne 2-3 minutter på hver side, og dryp evt. med ekstra olie, når du vender dem.
  • Krydr fiskene med salt og peber.

 

Servér rødspætterne med champignonsauce, kogte kartofler og dampede grøntsager eller salat.

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer



500 g rødspættefileter
500 g champignon
2-3 spsk rapsolie
2½ spsk majsstivelse
5 dl letmælk
1 bouillonterning
1 dl rugmel
salt og peber

Tilbehør:
kogte kartofler
dampede grøntsager el. en skål salat