Stegt rødspætte med sauce af champignon
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
- Varm 1 spsk olie op i en gryde, og brun champignonerne i olien.
- Opløs majsstivelsen i mælken, og hæld blandingen sammen med champignonerne.
- Tilsæt bouillonterningen, og kog op under omrøring.
- Lad saucen småkoge i 5 minutter.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Kom rugmelet på en tallerken.
- Varm 1 spsk olie op på en stor pande.
- Fold rødspættefileterne sammen på midten, vend dem i rugmel, og steg dem med det samme på panden.
- Steg fileterne 2-3 minutter på hver side, og dryp evt. med ekstra olie, når du vender dem.
- Krydr fiskene med salt og peber.
Servér rødspætterne med champignonsauce, kogte kartofler og dampede grøntsager eller salat.
Brugt i denne ret
Rødspætte
Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…
Ingredienser
4 personer
500 g rødspættefileter
500 g champignon
2-3 spsk rapsolie
2½ spsk majsstivelse
5 dl letmælk
1 bouillonterning
1 dl rugmel
salt og peber
Tilbehør:
kogte kartofler
dampede grøntsager el. en skål salat