Skip to main content

Stegt rødspættefilet med auberginekaviar

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Læg auberginerne i et fad med bagepapir. Læg de pillede hvidløgsfed ved siden af auberginerne.
  • Hæld 2 spsk olie over auberginerne, og bag dem i ovnen i 30-40 min. ved 180 grader, til de er bløde og helt møre indeni.
  • Skrab auberginekødet fri af skrællen, og hak det sammen med hvidløgene, forårsløg og basilikum. Smag til med salt.
  • Varm 1 spsk olie op på en pande. Hæld melet ud på en tallerken. Klap rødspættefileterne sammen på midten, vend dem i mel, og steg dem gyldenbrune på begge sider. Krydr med salt og peber.

Servér rødspættefileterne med auberginekaviaren og kogt bulgur eller couscous.

Brugt i denne ret

Rødspætte

Rødspætten er en højrevendt fladfisk (dvs. at det venstre øje er vandret…

Ingredienser

4 personer


2 auberginer
4 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 bundt forårsløg
1 potte basilikum
salt og peber
450-500 g rødspættefilet
1 dl hvedemel
bulgur eller couscous