Stegte sild med kartoffelkompot
0 min
Sådan gør du
Kartoffelkompot:
- Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem groft med et piskeris.
- Tilsæt smør og creme fraiche – vend godt rundt, og smag til med salt og eddike.
Stegte sild:
- Afdryp sildefileterne på et viskestykke.
- Steg sildene på skindsiden på en varm pande med olie, indtil de slipper.
- Steg kort på den anden side.
- Drys med salt.
Tilbehør:
- Rist rugbrødet i ovnen på en bageplade med olie og salt ved 160 grader i ca. 15 minutter.
- Kog de hele æg i 7 minutter, lad dem køle af og hak dem groft.
Anret sildene på kartoffelkompotten. Drys med hakket æg og asier oven på silden. Læg æggeblommen forsigtigt på, og drys med rugbrød, radiser og purløg.
Tip: Den rå æggeblomme kan udelades, hvis man ikke bryder sig om den.
Kilde: afstemningen om Danmarks Nationalret, Mikkel Marschall
Brugt i denne ret
Sild
Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den…
Ingredienser
4 personer
Stegte sild:
12 sildefileter
ca. 1 dl olie (skal dække bunden af panden)
¼ tsk groft salt
Kartoffelkompot:
600 g kartofler – med skræl
100 g smør
50 g creme fraiche 18%
½ dl eddike
Tilbehør:
4 skiver rugbrød – hakket fint
½ dl olie
¼ tsk salt
1 bdt. radiser – skåret tyndt (evt. på mandolinjern) og lagt i koldt vand
1 bdt. purløg – skåret fint
4 æggeblommer
4 æg
200 g asier – skåret i mindre, mundrette skiver