Skip to main content

Sushi-kræmmerhuse

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Klip hvert stykke tang over på midten.
  • Skær laksen i tykke bjælker på ca. 1x1 cm i 5 cm længde.
  • Skær agurken i tynde strimler
  • Tryk 1/8 del af risene på hvert stykke tang i den ene ende. De skal ca. fylde et område på 4x6 cm.
  • Smør lidt wasabipasta på risene.
  • Læg et stykke laks og lidt agurk på risene, og drys med en lille smule sesamfrø.
  • Rul fra ris-enden tangstykket sammen som et kræmmerhus.

Opskriften giver 8 stk. kræmmerhuse.

Tip: Du kan bruge tun i stedet for laks, og avocado eller gulerodsstrimler i stedet for agurk.

Husk: I  modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.  

Brugt i denne ret

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…

Ingredienser

4 personer


4 stykker tang
200 g laksefilet uden skind og ben
½ agurk
200 g kogte sushi-ris (se opskrift under Sushitips)
1 tsk wasabipasta
2 tsk ristede sesamfrø