Sushi-kræmmerhuse
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Klip hvert stykke tang over på midten.
- Skær laksen i tykke bjælker på ca. 1x1 cm i 5 cm længde.
- Skær agurken i tynde strimler
- Tryk 1/8 del af risene på hvert stykke tang i den ene ende. De skal ca. fylde et område på 4x6 cm.
- Smør lidt wasabipasta på risene.
- Læg et stykke laks og lidt agurk på risene, og drys med en lille smule sesamfrø.
- Rul fra ris-enden tangstykket sammen som et kræmmerhus.
Opskriften giver 8 stk. kræmmerhuse.
Tip: Du kan bruge tun i stedet for laks, og avocado eller gulerodsstrimler i stedet for agurk.
Husk: I modsætning til andre fisk til sushi-brug, behøver laks ikke at have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.
Brugt i denne ret
Laks
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra…
Ingredienser
4 personer
4 stykker tang
200 g laksefilet uden skind og ben
½ agurk
200 g kogte sushi-ris (se opskrift under Sushitips)
1 tsk wasabipasta
2 tsk ristede sesamfrø