Skip to main content

Sushi med lynsvitset tun

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Snit løget i tynde skiver, og hak korianderen groft.
  • Stryg tunbøfferne med salt, peber og chili.
  • Varm en pande eller grillpande op, så den er meget varm, og steg tunbøfferne meget hurtigt på begge sider, højst 30 sek.
  • Svits derpå løg og koriander på panden i 1 min.
  • Skær tunen ud i ½ cm tykke skiver.
  • Tryk risene sammen i hånden til 20 små boller. Skyl hånden i koldt vand imellem hver bolle, så risene ikke hænger fast i fingrene.
  • Klem en skive tun om hver risbolle.
  • Kom en lille top svitset løg og koriander ovenpå tunen, og drys med fintsnittet forårsløg.


Husk:
 Når du anvender rå fisk til sushi, skal fisken have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.

Brugt i denne ret

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne…

Ingredienser

4 personer


Opskriften er til 20 stk.

2 små løg
1 håndfuld frisk koriander
2 tunbøffer, ca. 200 g
2 tsk salt
2 tsk groft peber
2 tsk koreansk chilipulver (eller anden chilipulver)
200 g kogte sushiris (se opskrift her)
2 forårsløg