Grillede østers
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
Marinade:
- Smørret smeltes i en kasserolle.
- Tilsæt det pressede hvidløg, chilisauce og citronsaft, og giv blandingen et kort opkog og stil den til afkøling. Lad det stå til du har åbnet østersene.
- Dæk bunden af en foliebakke med 1 cm groft salt, og sæt de åbnede østers i saltet. På den måde har du styr på sagerne, når du skal til og fra grillen.
- Hæld 1 spsk af marinaden ned i de åbne østers.
Ved grillen:
- Tag bakken med ud til grillen. Hvis det kan lade sig gøre, stilles hver østers på risten over direkte varme, og griller i ca. 8-10 min.
- Når de begynder at boble, skal de have yderligere 3 min. på grillen inden de er helt færdige. Hvis man vil være helt sikker på, at de ikke vælter, kan de evt. grilles i foliebakken med saltet - smid da saltet ud efter endt grillning.
Tip: Resten af marinaden kan evt. bruges til at pensle fisk med under stegning.
Tip: Østers åbnes nemmest med et "østers-åbner-sæt", som består af et lille træbræt og en lille kniv. Lirk forsigtigt kniven ind i østersåbningen, og frigør den øverste skal hele vejen rundt. Vær opmærksom på at få hele østersen i den underste skal før toppen fjernes. Behold så meget af vandet i skallen som muligt.
Fisk på Grill / Jan & Miriam Glæsel
Brugt i denne ret
Østers
Østers har kraftige, gråbrune, næsten cirkulære skaller med en bladet…
Ingredienser
4 personer
6-12 østers
Marinade til østers:
100 g smør
4-6 fed hvidløg
1-2 spsk stærk chilisauce
saft af 1 citron
Husk: Foliebakke med 1 cm salt i bunden