Skip to main content

Ising i filodej med rispilaf

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og svits ris og krydderier i olien under omrøring.
  • Tilsæt vand og ½ tsk salt, og kog risene 10 min. Sluk for blusset, og lad risene trække i 10 min.
  • Varm ovnen op til 175 grader.
  • Rist østershattene på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • Del isingfileterene i 4 lige store portioner. Læg en portion ising på hvert stykke filodej, og krydr med salt og peber.
  • Læg 1/4 af østershattene på hver portion fisk.
  • Pak filodejen forsigtigt om fisken som en sæk, og pres den lidt sammen. Pensl dejen med smeltet smør.
  • Bag filopakkerne, til de er gyldenbrune, ca. 14 min.
  • Skræl mangoen, skær kødet fra stenen, og skær kødet i tern. Blend mangoen med mangochutneyen til en jævn sauce.

Servér filopakkerne med rispilaf og mangosauce.

Tip: I stedet for ising kan du anvende andre fisketyper.

Brugt i denne ret

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er…

Ingredienser

4 personer


2  spsk raps- eller olivenolie
250 g basmatiris
1 hel kanelstang
1 tsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt koriander
4 dl vand
400 g østershatte
salt og peber
600 g isingfilet
4 stykker filodej ca. 40x40 cm
25 g smør
1 frisk mango
1 dl stærk mangochutney