Skip to main content

Risotto med ising og asparges

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Bræk enderne af aspargesene, skær hovederne af i 3 cm's længde, og skær resten i tynde skiver.
  • Skær isingfileterne i tykke strimler
  • Hak løget fint, og svits det i 1 spsk olivenolie i en gryde, uden at det tager farve.
  • Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin eller vermouth.
  • Kog til væsken næsten er væk.
  • Tilsæt 1-2 dl kogende vand, og kog risene under omrøring – tilsæt hele tiden mere vand, når risene er kogt næsten tørre.
  • Bring 4 dl vand med ½ tsk salt i kog i en pande, og kog aspargesene i vandet i 2 minutter.
  • Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken trække færdig heri.
  • Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og -saft, og supplér med vandet fra panden, som asparges og fisk har kogt i, til risottoen er cremet i konsistensen. Risene skal være møre, men med en lille hård kerne i midten – ligesom pasta al dente.
  • Vend forsigtigt asparges og fisk med purløg, citrontimian og 1 spsk olivenolie.

 

Anret risottoen på tallerkener eller et stort fad, og fordel asparges og fisk ovenpå. Servér straks.

 

Tip: I stedet for vand kan du anvende tynd fiskefond.

Brugt i denne ret

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er…

Ingredienser

4 personer



450 g isingfilet
500 g grønne asparges
1 lille løg
2 spsk olivenolie
4 dl risottoris
1 dl hvidvin el. tør vermouth
1 tsk revet citronskal
3-4 tsk friskpresset citronsaft
1 bdt. hakket purløg
1 spsk hakket citrontimian (el. alm. timian)