Risotto med ising og asparges
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Bræk enderne af aspargesene, skær hovederne af i 3 cm's længde, og skær resten i tynde skiver.
- Skær isingfileterne i tykke strimler
- Hak løget fint, og svits det i 1 spsk olivenolie i en gryde, uden at det tager farve.
- Tilsæt ris, svits et øjeblik, og tilsæt vin eller vermouth.
- Kog til væsken næsten er væk.
- Tilsæt 1-2 dl kogende vand, og kog risene under omrøring – tilsæt hele tiden mere vand, når risene er kogt næsten tørre.
- Bring 4 dl vand med ½ tsk salt i kog i en pande, og kog aspargesene i vandet i 2 minutter.
- Tilsæt fisken, sluk for blusset, og lad fisken trække færdig heri.
- Smag risottoen til med salt, peber, citronskal og -saft, og supplér med vandet fra panden, som asparges og fisk har kogt i, til risottoen er cremet i konsistensen. Risene skal være møre, men med en lille hård kerne i midten – ligesom pasta al dente.
- Vend forsigtigt asparges og fisk med purløg, citrontimian og 1 spsk olivenolie.
Anret risottoen på tallerkener eller et stort fad, og fordel asparges og fisk ovenpå. Servér straks.
Tip: I stedet for vand kan du anvende tynd fiskefond.
Brugt i denne ret
Ising
Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er…
Ingredienser
4 personer
450 g isingfilet
500 g grønne asparges
1 lille løg
2 spsk olivenolie
4 dl risottoris
1 dl hvidvin el. tør vermouth
1 tsk revet citronskal
3-4 tsk friskpresset citronsaft
1 bdt. hakket purløg
1 spsk hakket citrontimian (el. alm. timian)