Skip to main content

Ising i kålpakker

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. 
  • Skræl persillerødderne, og skær dem i tern. 
  • Kog persillerødderne i vandet i 5 minutter, tag dem op, og gem dem til senere. 
  • Tag forsigtigt 16 yderblade af et helt hvidkålshoved, og kog dem 3-4 minutter i vandet – det betyder ikke noget, at bladene går lidt i stykker. 
  • Lad kålbladene køle af på et viskestykke. 
  • Læg bladene oven på hinanden to og to – hvis nogle af bladene er gået i stykker, kan de overlappe hinanden. 
  • Fordel fisken på kålbladene, og krydr med salt og peber. 
  • Pak bladene omkring fisken, og læg kålpakkerne i et stort ildfast fad med sammenføjningerne nedad.
  • Skær hvidløget i tynde skiver, bland med persillerødderne, og fordel dem rundt om kålpakkerne. 
  • Hæld hvidvin og 2 dl vand i bunden af fadet, og bag kålpakkerne i 20 minutter.

 

Servér kålpakkerne med kogte kartofler og brød. 

Brugt i denne ret

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er…

Ingredienser

4 personer



600 g isingfileter
4 persillerødder
16 store hvidkålsblade
2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
groft brød