Ising i kålpakker
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bring en stor gryde letsaltet vand i kog.
- Skræl persillerødderne, og skær dem i tern.
- Kog persillerødderne i vandet i 5 minutter, tag dem op, og gem dem til senere.
- Tag forsigtigt 16 yderblade af et helt hvidkålshoved, og kog dem 3-4 minutter i vandet – det betyder ikke noget, at bladene går lidt i stykker.
- Lad kålbladene køle af på et viskestykke.
- Læg bladene oven på hinanden to og to – hvis nogle af bladene er gået i stykker, kan de overlappe hinanden.
- Fordel fisken på kålbladene, og krydr med salt og peber.
- Pak bladene omkring fisken, og læg kålpakkerne i et stort ildfast fad med sammenføjningerne nedad.
- Skær hvidløget i tynde skiver, bland med persillerødderne, og fordel dem rundt om kålpakkerne.
- Hæld hvidvin og 2 dl vand i bunden af fadet, og bag kålpakkerne i 20 minutter.
Servér kålpakkerne med kogte kartofler og brød.
Brugt i denne ret
Ising
Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er…
Ingredienser
4 personer
600 g isingfileter
4 persillerødder
16 store hvidkålsblade
2 fed hvidløg
2 dl hvidvin
salt og peber
Tilbehør:
kartofler
groft brød