Skip to main content

Pernodflamberet rødfisk

Tid:
0 min

Sådan gør du

  • Skær skrællen af to af appelsinerne, og skær kødet i tern.
  • Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
  • Skær fenniklerne i tykke både.
  • Varm olien op på en pande, og svits fenniklerne i 4 minutter.
  • Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden mellem fenniklerne, og steg, til de er gyldenbrune på den ene side.
  • Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
  • Tilsæt valnødder og appelsinsaft.
  • Hæld pernod over retten, og sæt øjeblikkeligt ild til, så det flamberer – træk panden væk fra emhætten først!
  • Tilsæt fløden, når ilden er gået ud, og lad retten simre i 4-5 minutter.

 

Anret på tallerkener eller et fad, og servér med kogte kartofler og godt brød.

Brugt i denne ret

Rødfisk

Rødfisken har en aborrelignende kropsform. Den har en orangerød ryg med…

Ingredienser

4 personer



600 g rødfiskefilet uden skind
4 appelsiner
4 mellemstore fennikel
1 spsk olivenolie
50 g valnødder
4 cl pernod
1 dl piskefløde

Tilbehør:
kogte kartofler
godt brød