Pernodflamberet rødfisk
Tid:
0 min
0 min
Sådan gør du
- Skær skrællen af to af appelsinerne, og skær kødet i tern.
- Pres saften ud af de to sidste appelsiner.
- Skær fenniklerne i tykke både.
- Varm olien op på en pande, og svits fenniklerne i 4 minutter.
- Skær fisken i 4 stykker, læg dem på panden mellem fenniklerne, og steg, til de er gyldenbrune på den ene side.
- Vend fisken om, og krydr med salt og peber.
- Tilsæt valnødder og appelsinsaft.
- Hæld pernod over retten, og sæt øjeblikkeligt ild til, så det flamberer – træk panden væk fra emhætten først!
- Tilsæt fløden, når ilden er gået ud, og lad retten simre i 4-5 minutter.
Anret på tallerkener eller et fad, og servér med kogte kartofler og godt brød.
Brugt i denne ret
Rødfisk
Rødfisken har en aborrelignende kropsform. Den har en orangerød ryg med…
Ingredienser
4 personer
600 g rødfiskefilet uden skind
4 appelsiner
4 mellemstore fennikel
1 spsk olivenolie
50 g valnødder
4 cl pernod
1 dl piskefløde
Tilbehør:
kogte kartofler
godt brød