Skøn december med fisk og skaldyr!
Traditionel julemad kan være en tung affære, men fisk og skaldyr kan gøre menuen lidt lettere, og så er det hurtigt at tilberede.
Her på siden har vi samlet en håndfuld dejlige juleopskrifter, både med de kendte klassikere og med nogle nye varianter, der bare venter på at blive afprøvet.
Se også med i videoen som viser, hvor nemt det er at lave dine egne stegte sild. Heldigvis er det nemt af få fat i ferske sild i supermarkedet eller hos fiskehandleren.
Rigtig glædelig jul og velbekomme!
Hjemmerøget fisk
Det er både nemt og lækkert at røge julefisken selv. Faktisk er de fleste kuglegrill glimrende røgeovne.
Sådan gør du:
- Tænd grillen - Brug briketter, og lad dem blive helt rødglødende.
- Fordel dem i siderne i kuglegrillen.
- Drys 5 håndfulde røgeflis på de varme briketter. Købes fx i byggemarkeder.
- Læg en hel lakseside på alufolie eller i et fad med skindsiden nedad.
- Krydr´med salt og peber. Smør med honning og drys med mandelflager.
- Placér fisken på midten af risten, så den får indirekte varme.
- Læg låget på. Nu er røgningen i gang.
Røgetider
Lakseside 20-25 min. Makrelfilet 7-10 min. Sildefilet 5-7 min.
Stegte sild
- Sådan gør du